Hoppa till sidans innehåll

Masters, Para och Ungdoms SM

30 JUL 2020 13:21
Den 14-15 augusti arrangeras linje-SM för masters- para- och ungdomsklasserna, samt SM kortdistans på Arlanda testtrack!
  • Uppdaterad: 30 JUL 2020 13:21

Den 14-15 augusti arrangeras linje-SM för masters- para- och ungdomsklasserna, samt SM kortdistans på Arlanda testtrack i stället för i centrala Uppsala som tänkt. Detta efter att länsstyrelsen avslagit Upsala CK:s ansökan att arrangera Landsvägs-SM i centrala Uppsala 14-15 augusti och 22-23 augusti.

Upsala CK står dock kvar som arrangör till dessa coronaanpassade mästerskap på Arlanda som inleds fredagen den 14 augusti med linje-SM för masterklasserna. Lördagen körs ungdoms-SM och para, samt SM kortdistans där även elit- och juniorklasserna kör.

Det krävdes inget tillstånd för att arrangera linjemästerskapen på Arlanda testtrack 2 som lyckligtvis även var obokad den 14-15 augusti. Göran Mattsson, tävlingsansvarig för Upsala CK, är nöjd att man kunde hitta en snabb lösning för masters-och ungdomsklasserna.

Vart och när elit- och juniorklasserna kan köra Landsvägs-SM är i nuläget inte spikad. Men både SCF och Upsala CK jobbar skyndsamt för en lösning.

Regeringens förbud mot sammankomster med över 50 personer kvarstår. Därför kommer Upsala CK tillämpa först-till-kvarnen-principen.

Anmälningarna till SM-tävlingarna helgen den 14-15 augusti öppnar på lördag den 1 augusti klockan 10.00 via sportstiming. Där kommer även den officiella inbjudan till tävlingarna läggas ut. De femtio första anmälda i de olika klasserna är garanterade en startplats.

Ett PM med corona-anpassade riktlinjer kommer också läggas ut på sportstiming efter att ordinarie anmälningstid gått ut och arrangören vet hur många startande som anmälts till varje klass. Deltagarna ombeds ta del av den informationen.

Då max 50 deltagare får befinna sig på tävlingsbanan samtidigt är det i nuläget inte fastslaget hur långa distanser de olika klasserna kommer. Men Göran Mattsson tror inte att någon klass kan köra mer än 25-30 varv på den 2,4 kilometer långa banan.

- Vi uppmuntrar våra medlemmar i CK Falken som känner att de vill testa sina vingar mot de bästa i Sverige att anmäla sig och du anmäler dig direkt själv, klubben ersätter utlägget mot redovisning av kvitto till vår kassör Tom Weurlander.

https://scf.se/landsvag/master-ungdom-och-para-kor-sm-i-arlanda-losning-for-elit-och-juniorklasserna-drojer/

Skribent: CK Falken
E-post: Adressen Gömd

Våra Sponsorer

Torvalla Bil

bikelease_logo_blue_text.png

Walltak.png

CM_Athlete.png

ECI

CJ Cykelgross

Produktiv Hälsa

TCM

Postadress:
CK Falken - Cykel
Fredrik Plahn, Britas Gränd 12
14144 Huddinge

Kontakt:
Tel: [saknas] Information
E-post: This is a mailto link

Se all info